kurczak pieczony, gotowany na parze lub smażony na preparacie do smażenia bez kcal. najwyżej wyrzucę omegę 3 ze śniadania jeśli będę musiał smażyć na oleju. P.S. Zdjęcia przed i po też wstawię:) Dzięki Zmieniony przez - zywiec1 w dniu 2014-02-09 19:59:27
Dzięki za odpowiedź ale mógłbyś mi napisać dlaczego mam kasze wywalić z 2 posiłku? Przecież kasza ma mniejszy IG niż np ryż biały. Co do smażenia to już się z tym uporałem i teraz robię pierś duszoną i jest w smaku super :)
[...] laska która prowadziła z nim program, była zdziwiona, że wyrzuca żółtka, bo mogą się potem przydać np na jajecznicę, a Akop stwierdził, że żółtka się po prostu nie nadają do smażenia przez tłuszcz w nich zawarty ;) kompletnie nie wiem o co może mu chodzić, dlatego pytam tutaj. a fanem jajecznicy jestem więc tym bardziej chcę rozwiać moje [...]
Smalec, masło klarowane, olej kokosowy, pam. Nie wiem jakim cudem zużywasz tyle tłuszczu do smażenia. Wystarczy rozsmarować 5ml na patelni, lub nawet podsmażyć/dusić dodając troszkę wody.
To czym zastąpic akurat te wędlinę w kanapce ? Słonecznik wyrzucam. Mógłbys mi wytłumaczyć dlaczego ten olej dopada ? ponieważ poczytałem dużo i własnie ten olej jak najabrdziej się nadaję do smażenia itp na diecie ( olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia, filtrowany na zimno ) Zmieniony przez - reetos w dniu 2015-04-15 09:46:51
[...] to chyba nie wrzucasz ich na suchą patelnię, tylko na jakiś tłuszcz - będzie bardziej soczyście i smaczniej. Mielone gotujesz na parze, bo też tam nie ma tłuszczu do smażenia czy duszenia mięsa. Zjedz całą pomarańczę i całego banana zamiast dzielić na kawałki (resztę wyrzucasz?). 50g pomidora to też tylko malutki pomidorek - zjedz dwa [...]
ja tam smaze bez niczego i wszystko elegancko sie smazy bwt: wczoraj siostra wylala pol butelki mojej oliwki extra virgin do smazenia jakiego glupie serka (czy co to tam bylo) sekret mnicha czy cos... ahh te baby
"olejem z pestek winogron" - straszy syf, o zabójczym stosunku kwasów omega, dodatkowo nie nadaje się w ogóle do smażenia - bo prawie 70% to tłuszcze wielonienasycone.
Czy smażenie na smalcu / maśle klarowanym / oleju kokosowym jest mniej zdrowe niż smażenie na PAM lub w ogóle bez tłuszczu ? Dopiero co się naczytałem, że te 3 powyższe są super do smażenia i każdy ich używa.
a co z ryba?, nie nawidzę gotowanej i duszonej, czy moge ją obsmażac z bułka lekko na teflonie?, jezeli tak to na 2 łyzkach oliwy?, bo słyszałam ze oliwa nie jest za dobra do smażenia
Jeśli będziesz trzymał diete z ujemnym bilansem kalorycznym to spokojnie sobie możesz pozwolić na przyprawy, tylko nie przesadzaj z solą. Co do smażenia, to czasem można sobie pozwolić, ale generalnie nie jest to zdrowe a poza tym wzrasta kaloryczność posiłków.
dwa tygodnie i 5 kg miesa co z glupoty wypisujesz, przyrost wagi masz od retencji czyli zatrzymywania plynow w tkanakch przez testa na mieso sie czeko dluzej i malo kto ma po cyklu az 5 kg czystej wolowiny bez tluszczu, przyrost wagi mozesz miec od mety i reszta to moze byc sam olej do smazenia sdkoro nic nie czujesz w sile
Za dużo kwasów nasyconych i omega-6. Olej słonecznikowy zamień na : oilwę z oliwek, rzepakowy, lnainy ( ale nie do smażenia ) Tuńczyk w oleju zamień na jej świeży odpowiednik jak ten kotlet jest panierowany ? w czym ? więcej warzyw brakuje wapnia w diecie : wrzuć gdzieś albo ser twarogowy, bądź mleko, a najlepiej jakiś ser podpuszczkowy [...]